1986, Olof Palme

Demokrati, solidaritet och jämställdhet. 3 av många fler viktiga frågor som Olof Palme kämpade för. 1986, den kvällen han mördades låg jag i magen och skvalpade. Ett foster jag var, helt ovetande om vad som händer i vårt land. Även om Palme hann dö innan jag kom ut några månader senare känner jag kärlek till honom.

Hur kan en man med så fina värderingar bli så hatad? Jag tycker det är så sorligt, att man vill jobba för alla människors rättigheter, men blir så sågad. Man får väl tycka vad man vill men att hata en fin man för hans kärleksfulla ideologi och värderingar är avskyvärt!

Att man kommer från en borgarfamilj och helt vänder riktning säger mycket om hans passion för sitt arbete, sin politik och hjärta. För mig är han en symbol för kärlek, förståelse och empati.

image

Post navigation

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *