5 anledningar att välja ekologiskt

Jag har de senaste åren verkligen fått upp ett STORT intresse för mat och hur dem påverkar oss. Jag har alltid haft ett intresse för det men det har verkligen blommat upp ordentligt.

Jag har läst en hel del om olika typer av ”livstilar” när det kommer till mat och insett att jag fastnat för stenålderskost och rawfood. Även om jag kanske aldrig lyckas leva efter den fullt ut så försöker jag verkligen utesluta och minska på sånt som jag tror är skadligt för oss.

Något som jag måste jobba mer på är just ekologiska produkter – där styr min plånbok tyvärr många gånger fortfarande. Men det måste jag sluta med!

5 anledningar till att välja ekologiskt :

1. Du kan försäkra dig om att du inte får i dig bekämpningsmedel och andra giftiga ämnen som är skadliga både för människa och natur. I vårat vatten har man hittat höga doser av bekämpningsmedel som du genom att köpa ekologiskt befriar åkermark etc från varje dag.

2. Oekologiska produkter såsom kött behandlas väldigt ofta med bland annat antibiotika och hormoner som DU får i dig när du äter det. Man kan tycka att ”det kommer inte påverka mig” men faktum är att detta gör att du ökar dina risker med sjukdomar såsom hjärtinfarkt och högt blodtryck etc.

3. Det ända sättet att vara 100% säker på att du inte får I dig GMO – dvs genmodifierade organismer är genom att välja ekologiskt. GMO innebär kort sagt att man ändrar i en produkts arvsmassa på ett sätt som inte kan ske naturligt. Vilka exakta konsekvenser det har för människa och natur vet man ännu inte. Mer om detta hittar ni HÄR

4. För djurens skull. Med ekologisk mat kan vi även försäkra oss om att djuren har ett mer drägligt liv innan slakt då bland annat KRAV säkerställer att djur få gå ute fritt etc.

5. Sist men inte minst så smakar ekologiskt mycket mer och bättre samt innehåller mer vitaminer! Man släpar inte hem massa vattenfylld frukt och grönsaker.

Det finns som ni läser ingen anledning att inte köpa ekologiskt. Du får vad du betalar för och JAG ska bli bättre på att köpa ekologiskt, så borde även DU.

Kom igen så kör vi!

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *