Abortlagen i Sverige

Hej och god kväll.

Jag har ju alltid varit emot abort sent i graviditeten, bli arga på mig om ni vill och tyck att jag har fel. Jag vet, det är så lätt för mig att säga, det finns faktiskt kvinnor som måste få göra abort i vecka 21. Jo, jag vet det. Jag tycker bara det är så känsligt, allra helst nu när man har barn själv.

Jag tycker ABSOLUT att man ska få göra abort sent när man upptäcker fel på fostret. Om fostret eller barnet har svåra skador att det ej är livsdugligt. Jag tycker inte det är humant att abortera foster som ”kippar efter andan” som en barnmorska själv beskrev det i någon artikel jag läste för några veckor sedan. Vad gör barnmorskorna ens med dessa foster som aborteras? Jag vill typ inte ens veta.

Jag hörde att man eventuellt skulle sänka abortgränsen i och med att man nu kan rädda foster, barn, runt vecka 21-22. Jag hittar inte så mycket information om det på internet, hittar i stort sett enbart DENNA artikel som beskriver situationen något.

Det står bland annat att det är ett 100-tals kvinnor idag som gör så sena aborter per år, kvinnor som befinner sig i mycket svåra situationer, ja läs själva, som kommer tvingas ”behålla” foster som är riktigt sjuka, eller att kvinnorna är riktigt unga. Vad är ”riktigt unga” undrar då jag? Klart att man ska få ta bort sjuka barn, då kan man ju diskutera vad som menas med sjuka. Förstår att det är en riktigt luddig sak att diskutera. Men ni förstår hur jag menar? Jag kan bara känna såhär, sätt en abortgräns och så förhåller man sig till den, så svårt kan det väl inte vara? Jag tycker tyvärr inte att ålder är en skälig anledning att ta bort ett livsdugligt foster, då tycker jag adoption skulle vara ett mycket bättre alternativ. Det finns väl familjer i Sverige som mer än gärna adopterar ett ”svensk” barn, allra helst i Sverige eftersom vi har så hög barnlöshet här. Eller, är jag helt ute och cyklar tycker ni?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *