Aha-upplevelse 

Hej kära vänner. 

Står på banken i världens kö och tänker passa på att skriva medan jag hinner. 

Nu är snart min första kurs avklarad. Nästa vecka får vi tentan som vi sedan har en vecka på oss att skriva. Jag är såå nervös att jag inte ska fatta vad jag ska skriva, haha. Men också att jag ska referera fel och så vidare. 

Det är väldigt kul i skolan måste jag säga, synd är bara att jag inte känner att jag har tid att njuta av skolan pga tidsbrist. Jag tycker det är kul att jobba också, men jag jobbar nog egentligen mer än jag borde. Räknar man ihop procenten har jag en aktivitetsnivå på 110% plus barnen och hemsysslor och allt som hör till det. 

Den här lilla grabben äter som en häst! 

Igår när jag satt och läste om sjukskrivningar satt jag och funderade om jag någonsin skulle kunna gå in i väggen. Jag kommer fram till i mina tankegångar att det skulle nog i så fall vara för att jag känner att jag inte räcker till i alla olika former som man befinner sig i (jobb, familj, plugg, hälsa etc). Hör och häpna, att när jag fortsätter läsa står det att kvinnor är en överrepresenterade grupp vad gäller sjukskrivningar där en utredning från socialförsäkringen menar på att förklaringen till detta finns i en inre konflikt och upplevelsen av att kvinnor inte klarar av att upprätthålla gamla familjetraditioner. Det vill säga att vi kvinnor ofta känner en yttre press från samhället att prestera både i karriären men också i privatlivet såsom familj och vardagssysslor. Ja, det är ju verkligen svar på tal på mina känslor. 

Nu har jag köpt den stora mattan! Denna skönhet är från Ikea, men jag hittade den begagnad på en köp- och sälj sida på FB. Eller snarare min kompis hittade den åt mig. Så jävla nöjd! 

Igår åt vi ugnsstekt kyckling med potatistärningar och bea med sallad. 

Mums! Nu är det snart min tur på banken! Kram! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *