Amma vs flaskmat

Nej, jag blir jätteledsen när jag hör att mammor som kämpar med amningen, trots att det inte fungerar, mår dåligt och känner sig kränkta för att nära vänner och barnmorskor säger att ska amma. ”Hur kan man inte amma sitt barn”? Antagligen ligger det någon bakomliggande orsak till detta beslut. Eller så är det bara väldigt onaturligt för vissa mammor att amma. I Sverige är vi ju väldigt noga med att uppfostra döttrar med att ”din kropp är bara din och bara du får bestämma över den”. Kanske det kan vara en anledning att många tycker det känns onaturligt att amma, oavsett anledning måste var och en få bestämma själv hur dom vill göra.

För mig är det en självklarhet att försöka, vilket inte är det mest naturliga för någon annan. Jag har ingen rätt att döma en annan mamma för hennes beslut. Det finns säkert kvinnor som vill involvera pappan i barnet vad gäller matvanor och närhet redan från dag 1, då är ersättning och flaskmat en självklarhet samt förutsättning.

Det viktigaste är att barnet får kärlek och närhet tycker jag. Sen varifrån maten kommer är i vårat land inte så viktigt då vi har rent vatten och bra ersättning.

image

Trött och nyvaken mamma 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *