Att älska fler än en.

Hej allesammans.
Idag har jag varit på bvc med Elliot och fått ”3-månadersvaccinet”. Bvcsköterskan var en halvtimme sen så Elliot hann precis somna när han skulle få både vaccinet för rotavirus och den där dom får i låren. Så vi fick väcka honom och han blev ledsen och började gråta redan innan allt elände och när sprutorna stack ner i låren så började han gråta sådär som han gör när han glömmer bort att andas typ.

Sen var det över och han somnade om. Han skulle ju fått vaccinet för en vecka sedan men då hade han fortfarande lite prickar kvar efter vattkopporna.

image

image

Min lilla älskling! Tänk att man kan älska mer än ett barn. Hur fantastiskt är det inte egentligen, att man kan älska så många? Jag kommer ihåg att jag var orolig när Oliver skulle födas att jag inte skulle älska honom lika mycket som Dylan. Men det gjorde jag! Det var som att han funnits hela livet och alltid varit Dylans lillebror.

Jag vet att jag under första tiden som Oliver föddes kunde titta på Dylan och känna att han var så stor plötsligt. Jag minns också att jag kunde tycka att Dylan borde fattat bättre i vissa situationer då han var så pass stor. Men lilla älsklingen var ju ”bara” 4 år. Men jag tror det är naturligt att känna så även om det är så tabubelagt att börja tvivla på sin kärlek eller tycka att äldre syskonet är lite irriterande eller vad man än känner. Det går ju liksom över oftast. Värre är det ju om man får någon depprission vilket det finns väldigt bra hjälp för idag att få.

Jag tror det viktigaste är att våga prata om det. På så sätt kan man ”sudda ut” tabun kring det och få hjälp på bättre sätt utan att skämmas.

Vi måste hjälpa och stötta varandra i dessa frågor och sluta titta snett eller snacka skit om varandra för att någon fastnat i ett mörkt hål som GÅR att ta sig ur.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *