Att inte amma – ett egoistiskt beslut.

Ja, det har liksom kommit upp för mig att lilla Elliot inte kommer ta flaska. Jag var så fokuserad på att helamma i början att jag helt missade att han inte kommer vilja ta flaska senare om han inte vänjer sig.

Detta kanske inte är ett ”problem” för vissa, att barnet vägrar flaska. Tyvärr är det ett problem för mig. Jag är en person med ett starkt behov av att kunna välja, känna mig oberoende, olåst och fri. Om jag känner mig det minsta låst så får jag lite panik, det är just vad jag känner nu – låst.

Jag vill amma och älskar ATT göra det, men jag vill att David ska kunna mata honom om jag inte har möjlighet. Jag kanske är egoistisk som tänker på mig själv i detta avseende, jag kan ta att jag är egoistisk för det är precis vad detta handlar om. Att ”behöva” ge flaska är för att JAG som annars har maten ska iväg för att göra något JAG vill/planerat/bestämt. Finns inga måsten här i livet och därför är det en egoistisk handling. Om man nu vill kalla det egoistisk.

Nu är det som det är och jag får helt enkelt acceptera läget som det är. Jag försöker trösta mig om att det är en sån kort period man faktiskt ammar och ska försöka ta vara på den tiden. Det är bara det att jag bara hade räknat med att amma I ca 6 månader för att sedan börja med mat, välling, gröt. Kvällsamning sysslar jag gärna med men det förutsätter som sagt att han tar flaskan då jag vill iväg.

image

Det här med att dricka vin är ju något jag älskar att göra, gärna komma iväg ut och käka en god middag med vin och någon drink. Det får som sagt dröja innan man vågar sig ut på längre äventyr.

Jag är bara ärlig med mina tankar, jag kanske låter hård. Men ingen är vi mer än människa och alla har vi våra idéer om saker. Min uppfattning och det som är normalt för mig är att pappan och mamman i en familj är lika delaktiga i ALLT! Alla tider har sina förutsättningar och NU finns alla förutsättningar för pappan att vara 100% involverad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *