Banankaka med choklad

image

image

Har du också bananer hemma som ingen vill äta men som fortfarande är ätbara? Gör en banankaka vetja!

Recept:
75 g smör /margarin
1/2 – 1 dl mjölk
2 bananer
2 ägg
1,5 dl strösocker
3 dl mjöl
1,5 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
3 rader choklad  (stor)

Smält smör.
Vispa socker och ägg pösigt.
Mosa banan och blanda ner i äggsmeten.
Blanda torra ingredienserna och tillsätt de i smeten och blanda sist i smör/mjölken. Se till att smeten är ordentligt omrörd.
Häll upp i en bröad avlång form.
Skär chokladen i mindre bitar och tryck ner dom i formen. In i nedre delen av ugnen 175 grader i ca 50-60 min.

Tips, jag bröade formen med kokosflingor. Har man inte det funkar såklart ströbröd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *