Dinkelbröd med sesamfrön

Godmorgon gott folk.

Igårkväll drack jag lite vin med en kompis och käkade lite ost. Vi båda var rätt trötta vid 00-tiden så det var rätt lagom att lägga sig därefter.

Idag velar jag mellan att gå på medeltidsmuseet med Dylan eller strunta i det. Jag tror det kan vara kul för honom och vad jag förstått är det gratis inträde.

Glömde bort att ge er receptet på brödet jag bakade. Det kommer här:

image

Du behöver:

50 g jäst
2 krm salt
5 dl vatten
2 dl Havreyoghurt
0,5 dl olivolja
4 dl dinkelmjöl
7 dl vetemjöl special (1 dl till utbakning )
3 dl rågsikt
Ringla på lite lite honung
Sesamfrö uppe på ca 1 dl

Blanda ut jästen i fingervarmt vatten. I med olja, honung, yoghurt och salt. Häll sedan sakta i alla mjölsorter och knåda till smidig deg. Låt jäsa i ca 1 timme. Forma till ca 20 bullar, doppa i sesamfrön och låt jäsa ytterligare en timme. Grädda i ugn i ca 10 minuter på 250 grader.

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *