Fortkörning som kan kosta andra livet.

Om det är något som gör att man kan förlora respekt för företag så är det ju när man ser en tjänstebil svepa förbi som batman själv på gatorna – alldeles för fort.

Det händer titt som tätt att man ser tjänste/reklam/företagsbilar göra det. Idag blåste Anticimex förbi mig i ca 50 på 30-väg. Jag kom upp från en backe och skulle över vägen via ett övergångsställe (med vagnen) där de precis kom åkandes, hade kunnat stanna om hen hållt sig till den hastighetsbegräsning som var, dvs 30.

Vad är felet? Tänk om jag tagit mig den rätt jag har att kliva ut och ta mig över gatan och hen kört på mig och mitt spädbarn? Det skulle bli dyrt för Anticimex idag, skulle minst kosta dom ett extremt jäkla dåligt rykte medan hen bakom ratten få stå sitt kast.

image

På mitt jobb när vi har besiktning. (Gammal bild)

Tyvärr har ju taxibilar en tendens att köra för fort, vilket jag hör folk klaga på. Här måste jag dock lägga ett gott ord om taxichaufförerna då jag VET att de utsetts för extremt pressade situationer. Kunder som stressar och hetsar chaufförerna att köra för fort då de själva skulle ha gjort det. Kunder som inte är ute i god tid med att boka taxi och har bråttom till ett möte och hetsar om att köra för fort, vilket gör chauffören stressad. Detta gör ju att chauffören utsätter både sig själv och kunden för fara men också andra trafikanter och fotgängare.

Det jag försöker säga att det inte alltid är chauffören som skyldig även om det är han/hon som kör. Jag vet att taxiyrket inte är så lätt alla gånger, tyvärr ger det ju taxibolaget ändock dåligt rykte och varumärket får ta skiten.

Fy skäms Anticimex!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *