Frukt är kvinnans största fettförbränningshinder.

image

Bästa mellanmålet! Smoothie och nötter. Valnötter är verkligen såå mättande och innehåller mycket protein. Denna smoothie är gjord på en skvätt Bravo skogsbär, hallon och blåbär toppat med kokos. Jag var jättehungrig när jag åt detta och blev verkligen mätt på den mängd ni ser ovan.

En sak man ska tänka på när det kommer till frukt är att inte äta för mycket om man vill gå ner i vikt. Frukt innehåller mycket socker vilket många inte tänker på. Frukt är ofta kvinnans största fettförbränningshinder då man tänker att frukt är så nyttigt och smäller i sig 3 bananer och 2 nektariner på en dag. Frukt är såklart nyttigt också eftersom de innehåller mycket vitaminer och antioxidanter etc men det gäller att inte äta för mycket.

KOSTDOKTORN har bra info om detta på sin sida som ni kan läsa om ni är intresserade.

Även HÄR har ni en lista på vilken frukt som innehåller mest socker.

Jag är fullt medveten om detta och äter inte frukt varje dag men försöker äta det några gånger/ veckan mest för att det är gott och för att jag ändå tror att det finns vitaminer som kroppen behöver. Jag har tjatat om det nu men återigen – läkaren trodde min kaliumbrist jag hade berodde på att jag åt för lite frukt. Eller snarare gav han mig rådet att äta mer frukt då de innehåller kalium.

Jag har ju även i stort sett ersatt vanlig plockgodis mot frukt då det känns mer hälsosamt att trycka i sig. Som ni kanske förstår vid det här laget är jag en riktig gottegris och kommer alltid vara! Men jag vill ju också komma  iform vilket är en svår balans. Det har tagit ganska precis 1 år för mig att gå ner alla 25 kg efter varje graviditet.

Slutsumman av detta- var försiktig med frukt och ät inte för mycket om du vill gå ner i vikt!

Post navigation

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *