Glutenfritt

Hoppas ni haft ni en bra fredag so far?

Vi åt middag sent idag och barnen sitter nu och kollar lite film och käkar popcorn. Var på affären för några timmar sedan och handlade lite smått och gott, bland annat hittade jag dessa två paket smoothiemix. Ska prova imorgon får vi se om det är något att hänga i granen.

Allt är verkligen i sin ordning nu, maten är i magen, barnen tysta som möss, jag är helt mör kroppen av träningspasset och kylen är full med godsaker – det är så det ska vara när det är helg! hur fredagsmyser ni där hemma? 🙂

image

image

Alla favoriter i två påsar. Särskilt den med jordgubbar, blåbär och banan.

Jo, anledningen till att jag har köpt glutenfritt är för att jag fick en otrolig snilleblixt i morse när jag tittade på nyhetsmorgon. Paulúns var där och gav kostråd, ni vet Paulúns som tillverkar granolan jag tipsade er om HÄR?

Jag har funderat på det där med gluten förut, eftersom det är sädesslag och alltså kolhydrater så borde det ju vara bättre att utesluta gluten så mycket som möjligt. Jag kan ju flika in också med att jag är en sådan person som tror på en kost med mindre kolhydrater och mer ”plick plock” av bär och nötter samt fisk. Kolhydrater och mat med en massa tillsatser (typ halvfabrikat) försöker jag utesluta så mycket som möjligt MEN det händer då och då att vi äter ex. köpta köttbullar och liknande när vi inte orkar. Jag skulle väl säga att jag ”lever” (försöker) utifrån en blandning av stenåldersmetoden (som ni kan läsa mer om HÄR) och GI-metoden (som ni kan läsa lite mer om HÄR). Inget kör jag på strikt, framförallt inte när jag ammar. Kommer dra igång mer sen när jag slutat amma.

image

Hur som helst, åter till nyhetsmorgon, så blev jag inspirerad av Paulúns råd för en långsam viktnedgång men också för att bevara sin vikt. Han sa att äta måste vi alla, men det gäller att äta rätt – vilket man kan tycka vara en kliché. Han visade dock väldigt tydligt och förklarade väldigt tydligt vad det är man ska äta och varför. Han nämnde något om att man ska undvika gluten därför att man då kan försäkra sig om att man inte får i sig ”de värsta” kolhydraterna i form av vitt bröd och vit pasta exempelvis. Hittar inte klippet på tv4play men ni kan se det HÄR. Vill ni veta mer om vad han hade för råd att ge så ska ni kolla på klippet! Tänkte prova ta bort så mycket gluten som möjligt ur kosten, men inte helt då vi tycker om så mycket olika saker här hemma. Svårt att få allas behov tillfredsställda :).

image

Köpte coops egna havremjölk. Vet att det är gluten i vanlig havre. Men kommer vilja ha det ändå just nu. Tror inte det finns glutenfri havremjölk

Ha en riktigt härlig fredagskväll!!

  2 comments for “Glutenfritt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *