Grahamsbröd

Imorse bakade jag grahamsbröd till frukost/brunch. Det blev riktigt saftigt och gott.

image

image

Recept:

5 dl fingervarmt vatten
50 g jäst eller en påse torrjäst
0,5 dl olivolja
2 tsk salt
1 msk agavesirap
2 dl kruskakli
Ca 6-7 dl grahamsmjöl av fullkorn eller tills degen är smidig men inte kladdar (jag höftade)
2 dl potatismjöl

Lös upp jästen i vattnet, tillsätt olja, agavesirap, salt och blanda sakta ner alla mjölsorter. Degen upplevs väldigt ”smulig” eftersom den ej innehåller vetemjöl. Arbeta ihop en smidig deg och låt jäsa ca 30-40 min.

Knåda sedan degen lätt och forma till två limpor på en plåt med bakplåtspapper på. Pensla på lite vatten och låt jäsa ytterligare 30 min. Grädda i ugn 250 grader i ca 10 -15 minuter.

image

Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *