Heta diskussioner

Well, hello!

Hoppas ni haft en bra dag? Vi sitter och kör lite tvspel här tillsammans. Eller, grabbarna och farsan- de 3 snopparna plus Elliot. Jag sitter och dricker en Smoothie med lite lagom till måttlig huvudvärk sådär.

image

Vi drog till Kista istället, orkade inte ta oss till Vällingby då det kändes för långt. Jag höll ju på att städa här hemma så det drog ut lite på tiden. Vi käkade på Max och medan vi satt där, på Max i Kista, diskuterade vi lite hur fördomar uppstår. Anledningen till att diskussionen uppstog berodde på att det var ett gäng bakom oss som satt och var extremt högljudda på ett annat språk, vilket kan låta aggressivt för oss som inte förstår språket. I själva verket var det inte en aggressiv stämning. ”Vi” svenskar reagerar och tycker att det är konstigt att man skriker så på en hamburgerrestaurang medan det i andra kulturer och länder är fullkomligt normalt att prata högt och livligt med varandra.

Då sa vi det att det är i exempelvis såna här situationer det uppstår fördomar. Jag och David sa det också att vi reagerar inte på dessa ”höga toner” eftersom vi är ”vana”, vi är uppväxta i förorten i en väldigt blandad och mångkulturell förort så vi hänger liksom med i den klangen. Tyvärr gör ju inte alla det. Eller tyvärr kan man säga att folk inte bara kan låta folk ha sin klang bäst dom vill utan att fördomar ska uppstå.

image

Hur som helst. Här ligger Oliver och myser framför tända ljus.

image

Jag köpte en ny glasskopa. På nyår blir det marängsviss till efterrätt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *