Jämställdhet

Tänkte på det här med hur arbetsfördelningen ser ut i Sveriges hem och familjer. Vi föräldrar hade gjort en undersökning där endast 0,1 % män svarade att de har huvudansvaret för julfirandet. Ursäkta, 0,1 %? På riktigt?

Jag såg en snutt av en debatt igår där svenskar och danskar argumenterade emot varandra vad gäller jämställdhet etc. Danmark ligger tydligen långt efter Sverige vad häller jämställdhet vilket jag tycker är konstigt och oroväckande med tanke på att vi alla befinner oss i Skandinavien! Åk till Danmark och res i alla fall, vadå typ, 50 år tillbaka i tiden vad gäller jämställdhet. Tydligen tycker anmärkningsvärt färre danskar att sexism är ett problem i kvinnors vardag och i debatten var det någon korkad jävel som utryckte sin frustration över huruvida feminismen istället är ett hot för männens existens. Kom igen, sluta nu! Kvinnor är och har varit förtryckta sedan homosapiens uppkomst. Det kan hända att någon kvinna hit eller dit hatar män och trycker ner sin egna man tills han fastnat där nere i marken, men i det stora hela har inte kvinnor samma jäkla förutsättningar i detta samhälle, VÄRLDEN över!

Men och andra sidan så är det kanske inte så konstigt att vi inte kommit längre? Med tanke på en sån enkel och simpel liten sak att år 1919 beslöt man för första gången att det skall vara lika och allmän rösträtt för kvinnor i SVERIGE. Förstår ni hur nära i tiden det är?! Det är inte ens 100 år sedan. Feminism och jämställdhet är ju så nytt  om man ser över det stora hela.

Post navigation

  1 comment for “Jämställdhet

  1. december 20, 2015 at 12:43 e m

    Hejsan, just nu har jag en tävling på min blogg där man har chans att vinna en valfri bikini från To Die For Swimwear! In och kika vetja 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *