Kantarellpasta 

Fredagsmiddagen. Är du trött efter jobbet och känner att fantasin är noll, här kommer ett enkelt och snabbt recept på kantarellpasta. Vegetariskt.

Du behöver (4-5 portioner)  :

  • Pasta valfri sort (jag hade fiori från Zeta)
  • Två fulla öppna nävar kantareller 
  • 2 vitlökar pressad eller hackad 
  • Vispgrädde 3-4 dl
  • En creme fraische med smaken karl johansvamp och timjan 
  • En gullök 
  • Svartpeppar och salt 
  • Gärna mer torkad timjan om du har hemma 
  • 4-6 kvistar persilja (alt ett halvt paket fryst) 

Sätt på pastavatten och hacka löken och persiljan. Lägg en rejäl klick smör i en stekpanna och bryn lök, kantareller, persilja och vitlök i pannan. Häll i pastan och koka enligt anvisningar på paketet. Häll i creme fraiche i pannan över kantarellerna och rör om. Häll sedan på grädden, strö över timjan, lite salt och peppar och låt koka upp. Häll sedan över såsen över pastan när den är klar, blanda allt och servera med riven parmesanost.  

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *