Muslim i dagens samhälle

God morgon,

Sitter och lyssnar på radio, på folk som ringer in och vill prata om något ämne. Så pratar några om flyktingfrågan och bilden som nu blivit på islam i och med terrordåden etc. Jag kan bara känna att fyfan vad jobbigt det måste vara att vara muslim nu såsom det ser ut världen över. Rädslan från okunniga människor som inte förstår sig på detta skapar ju sådana fruktansvärda fördomar, som om vi inte hade nog med det liksom. Det var tydligen någon brud som hade skrikit ”öppna väskan” på tunnelbanan eller vad det var för att någon ”såg ut som en terrorist”. HUR hemskt är inte det? Alltså detta är liksom människor som vi pratar om och till, människor som vem fan som helst som råkar ”ha fel utseende”. Nej alltså jag vet inte vad jag ska säga om detta annat än att jag tycker det är så fruktansvärt allt som händer, ångesten flödar inombords och samma känsla jag får när jag tittar på Walking Dead, får jag nu, ni vet en sådan känsla som när allt är ”kört”. Hoppet om livet, mänskligheten och vår existens är liksom körd. Kanske en konstig jämförelse, men det jag försöker säga är att det är som att titta på film fast på riktigt! Det är därför jag inte fixar att läsa nyheterna, jag vill liksom inte komma ur min lilla bubbla, låt allt vara som en film för jag vill inte förstå att det här händer folk- på riktigt.

Så nog om det och nu till mina i-landsproblem. Jag vaknade i morse med världens kaffesug och lite tickande huvudvärk, ni vet sådan man får när man inte druckit kaffe på länge. Så jag sitter nu och dricker min kaffelatte här. Det var längesedan jag drack en sådan här, maskinen fick jag av min älskade sambo i födelsedagspresent (han dricker ej kaffe själv).

image

image

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *