Några goda råd ;) 

Eftersom jag ofta stöter på människor som tycker jag är väldigt speciell (på gott och ont) och som tycker jag ofta har lustig syn på vissa saker. Det kan handla om relationer, principer eller typ varför jag vill ha en viss typ av bil eller hårfärg. Allt möjligt. Så är det ju med alla människor – vi är har olika värderingar och tycker olika om saker och ting. Vissa tycker du är smart medan andra tycker du är korkad och så vidare… 

Har jag här nedan valt att göra en sammanställning om mina olika typer av resonemang om olika saker. 

  • Materiella saker och ting. Du kan aldrig veta hur något ser ut, smakar, känns eller fungerar fören du testat det. Smaka, prova och testa dig fram innan du vet att du inte tycker om det, eller att det inte är din grej. Klassiker som man alltid får tjata på barnen om. 
  • Låt dig inte luras av det yttre. Allt är helt enkelt inte alltid som det ser ut. Ni som sett svanprincessan vet precis vad jag snackar om ?. En ödmjuk person behöver inte alltid vara snäll… Och så vidare… 
  • Livet är till för att levas! Försök tänk att imorgon är en annan dag. Nu är nu. Det har hjälpt mig mycket på vägen till att komma dit jag vill. Sluta tänk på framtiden på sådant sätt att det hindrar dig från att leva här och nu. 
  • Pengar är till för att spenderas. Samma sak gäller även här. Vad fan ska du med en guldgruva till när du är död? Se din guldgruva som en tillgång i livet, spendera dom på dig själv, din familj och dina barn medan du lever. Men, detta förutsätter ju såklart att du har pengar att spendera. Missta mig inte för att syfta till att bränna upp din buffert. Nej nej, spara med måtta och låt resten gå till sånt som gör dig glad. Jag har varit en alldeles för impulsiv människa när det kommer till shopping. Detta har jag lärt mig med åren. Hitta en bra balans utifrån dina förutsättningar. Men man måste våga ta risker, våga förlora också. 
  • Mitt bästa tips, till alla som ofta dubbelbokar eller tackar ja till saker dom sedan Inte kan hålla. Våga säg kanske! Så långt du bara kan. Dra ut på det så länge du kan, tills du måste ge ett besked. Då har du goda förutsättningar att faktiskt delta i sådant du vill. Ibland måste man acceptera att man är sämst på att planera långt fram i tiden. Vi impulsiva människor måste inse våra begränsningar och faktiskt våga stå för det. 
  • Våga vara spontan! Saker blir oftast roligare om man vågar think outside the box! Jag är expert på att vara spontan. Jag hatar att planera saker för långt fram. Jag vill helst ta saker som dom kommer. Det har såklart sina baksidor också, men är du en strikt planerande människa kan du garanterat behöva en släng av spontanitet. Det livar upp stämningen, tro mig. 

    Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *