När Förskolan bryr sig mer om dina barn än vad du gör.

Sitter här på kvällskvisten och läser förra veckans veckobrev från dagis. Jag kommer fram till två saker:
Det ena är; vilket jäkla bra dagis vi har! Och det andra är; vilka jäkla skitföräldrar vi är!

Väldigt många av oss i alla fall. Pedagogerna får  tjata och tjata på oss föräldrar för att vi ska få arslet ur vagnen. Om det inte rör sig om extrakläder så rör det sig om hur viktigt det är att ha barnen hemma när de är sjuka. I det här fallet rör det sig om något lite mer hjärtskärande i mina ögon. Personalen på förskolan har bestämt att göra en julkalender till barnen av barnens egna böcker hemifrån, en bok per barn. De ska vara inslagna så att det varje dag kan ha mys och öppna en bok för att läsa den vid högläsningen tillsammans, så att barnen får känna sig delaktiga och visa upp för varandra vad de har för favoritbok. Hur gulligt? Det sorliga med detta är att de endast fått in 6 böcker, Olivers favorit pedagog fick påminna mig i torsdags och jag skämdes som en gnu. Jag hörde hur hon även påminde 4 föräldrar ytterligare som kom samtidigt som mig.

Här försöker pedagogerna göra något lite extra för våra barn och vi bara skiter i det?! Så otroligt sorgligt tycker jag. Det gäller ju även mig själv och jag känner mig så jäkla sämst! Vi är så jädrans självupptagna att vi inte ens besvärar oss en minut för att skriva upp de här viktiga sakerna i våra almanackor så att vi ej glömmer. Jag ser typ Olivers förkrossade min framför mig när han sitter där och alla fått läsa sin bok men inte han, för hans dumma föräldrar har glömt bort honom. Glömt att välja fram hans favoritbok :(. Och stackars personalen som får skrota den goda idén för att det inte ens var hälften av föräldrarna som bemödade sig ta med en bok.

Nu måste vi sluta göra såhär och börja anstränga oss! Alla slarvmajor och…… (vad är den manliga motsvarigheten till slarvmajan? Nej juste, fanns väl inga slarviga män på den tid då slarvmaja uppfanns, aja ni fattar) börja ansträng er lite mer, det ska jag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *