När man pratar om sex…

Godmorgon.

Hoppas allt är fint med er alla kära läsare. 

Jag har funderat på sex i en relation och vilken hets det är med det hela tiden. Folk jämför sig med varandra och ska tävla om vem som är mest aktiv på den fronten.

Det känns som att tjejer hela tiden försöker hävda sig om hur bra tjej man är som tillfredsställer sin man si och så många ggr per vecka. Har ni tänkt på det någongång? Fråga folk i din omgivning  (som du kan ställa frågan rakt ut till) och lyssna på svaren du får. Svaren kommer säkert skilja sig lite beroende på var du befinner dig, det vill säga i vilken samhällsklas, kön och ålder etc. But still, svaret är ofta baserat på vad personen typ tror att du vill höra. 

Jag tycker mig stöta på två olika sorters svar när jag har pratat med vänner (av kvinnligt kön) etc om sex. Den ena personen berättar hur jävla bra deras sexliv är och att hon minsann är kåt minst 3 ggr i veckan, år ut och år in. Den andra jag pratat med beklagar sig över hur lite sex dom har och vilka undanflykter hon försöker komma med för att slippa tillfredsställa sin ”glad-i-byxan-man” hon har där hemma. För uppenbarligen har hon inte alls lika mycket lust som honom. 

Wtf?! Jag bara undrar vad som är fel? Alltså, ingen jag stöter på har sex typ i snitt 1-2 ggr per 1-2 veckor, eller 4-6 ggr per månad (exempelvis) och pratar om det som att det vore normalt? Antingen kör man på som kaniner eller också är man missnöjd alt. Känner sig otillräcklig. 

Är det inte lite konstigt? Varför vore 4-6 ggr per månad så jäkla dumt då? Varför är inte det standard eller något att ”skryta” om? Typ, ”jag och min man/fru eller flickvän /pojkvän tröttnar aldrig på varandra för vi har ett sånt grymt sexliv! Vi kör liksom några ggr per månad, så jäkla nice”. Vems standard är det vi liksom eftersträvar? Och varför känns det som att tjejer alltid ger samma svar? Är det för att vi kvinnor försöker leva upp till någon manlig standard som vi tror att dom har, eller generellt faktiskt har? Bara spekulerar lite.

Nej, jag bara tänkte på det igår av någon anledning. Tycker det är så konstigt när man pratar med folk om det. För alla svarar typ samma sak. Enligt mig. Vad tycker ni?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *