När skolan inte gör det dom ska göra

God förmiddag!

Jahapp, då har man storgrabben hemma från skolan idag då :'(. Han hade ont i magen sa han (fast att jag till  95% säkert vet att han fejkar). Det som får mig att låta honom stanna hemma är ångesten över att han mår dåligt över skolan. Jag tror att det är en press för många barn i skolan och allt dom ska hinnas med. Dylan har ju en del svårigheter i skolan. Han var sen med läsning och skrivning. Vi blev ombedda (av skolan) att göra dyslexitest men det hade han ej, logopeden trodde det rörde sig om koncentrationsvårigheter. Skolan skulle skicka remiss till någon sådan läkare, eller vad det nu är, som ska göra någon add/adhd utredning, men vi har inte fått någon kallelse ännu.

Nu är det också såhär att jag tänker faktiskt slänga lite skit på denna skola nu även om jag generellt är nöjd. MEN, Dylan har haft en speciallärare i klassen några dagar i veckan för att få stöd. Nu i efterhand när jag tänker på hela denna situation blir jag så upprörd, vet ni hur mycket direktiv jag har fått från hans framförallt speciallärare? Jag ska göra ditten och datten för att Dylan ska klara sig fram till trean och nationella proven (han går i trean nu). Ursäkta mig?! Det är väl i första hand erat ansvar att se till att han klarar skolan?? Jag försöker ge honom allt jag kan men jag räcker inte till! Jag har ”typ” fått en utskällning en gång för att Dylan läste för lite hemma. ”Han ska läsa varje dag”, ah tjena! Försök få en redan skoltrött 7-8 årig pojke att läsa VARJE DAG! Jag vet att man som förälder ska kämpa och stötta och det gör jag. Men handlar det om koncentrationsvårigheter är det ännu svårare. Jag tycker att skolan borde se till att ordna och sätta in de resurser som krävs. Jag vet inte hur eller vart jag ska vända mig för att kräva detta och VAD ska jsg kräva?

Hur som helst, han ska till skolan imorgon. Jag har sagt att har han inte feber, kräks eller något annat konkret så får han gå.

Imorse hoppade jag in i Davids tröja  :). Så mysigt när man vill vara mysig; ).

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *