Nyttigare halloncheesecake

Igår gjorde jag en cheesecake av nötter och philadelphiaost. Den innehåller inget socker utan bara lite lite steviaströ då hallon blir så surt.

image

Den var faktiskt väldigt fräsch. Jag hade en philadelphiaost i kylen som jag spontant ville göra mig av med innan den blir gammal. Här hemma försöker vi slänga så lite mat som möjligt.

image

Ingredienser:
300 g philadelphiaost
2 dl frysta hallon
2 msk steviaströ
2 krm vaniljpulver

Botten:
En påse valnötter ca 200 g
En påse mandel ca 200 g
En påse aprikoser ca 200 g
(Står inte hur många gram set är på påsarna så på ett ungefär)
2 krm kanel
1 krm kardemumma
1 krm ingefära

Mixa nötterna, kryddor och aprikoserna i em matberedare / mixer. Tryck ut nötmassan i en form.

Mixa hallon, vaniljpulver och philadelphiaost med en handmixer, klicka ut smeten över nötbottnen och ställ in den i frysen i ett par timmar. Toppa sedan med valfri frukt/bär innan servering.

image

  3 comments for “Nyttigare halloncheesecake

  1. mars 1, 2016 at 2:56 e m

    Det där lät gott! 🙂 Det måste jag prova.

    • Jungfrumamma
      mars 1, 2016 at 3:05 e m

      Tack! Ja det tycker jag du ska göra 🙂 :). Den var väldigt fräsch nu till våren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *