Om jag kunde…

Om jag kunde, skulle jag sätta stopp för allt krig. Se till att alla människor på denna jord fick leva i fred. 

Om jag kunde, skulle jag se till att tillgångarna i världen blev jämfördelade så att inget barn skulle behöva dö i svält. 

Om jag kunde, skulle jag se till att inga olämpliga människor skaffar barn så att inga barn fick ta emot och utstå våld från sina föräldrar. 

Om jag kunde, skulle jag även se till att alla barn som visar tecken på ohälsa, blir sedda och lyssnade till. Att de alltid får hjälp och kommer till rätta. Att inget barn blir förbisett av samhället, skola och andra vuxna. Att inget barn blir offer för orättvisan. Och framförallt inte får gå döden till mötes på grund av att denne inte blivit sedd och uppmärksammad i god tid. 

Om jag kunde, skulle jag se till att inget barn heller utsätts för mobbing. Att alla mobbare försvann och fick flytta på sig istället för mobboffret. Jag skulle se till att mobbing var straffbart och att det blev ordentliga konsekvenser av att mobba någon.

Om jag kunde, skulle jag se till att cancer utrotades, eller åtminstone fanns något vaccin så att man kunde skydda sig ifrån det. 

Listan kan göras lång. Men tänk om man ändå kunde trolla eller om det fanns någon däruppe som bara ordnade till allt så alla ondheter försvann. Vad mycket lättare livet hade varit då. 

  2 comments for “Om jag kunde…

 1. juli 10, 2016 at 10:10 f m

  Jag håller med dig.

  Vi sitter med en mardröm här i min sambos familj.
  En liten pojke på 7 månader har fått hjärntumör. En cancer som är av den värsta sorten.
  Han ligger på Huddinge och får cellgiftsbehandling hela sommaren. Mitt hjärta gör bokstavligen ONT att se denna familj lida.

  Man får njuta varje dag man själv är i livet och är frisk.

  • Jungfrumamma
   juli 10, 2016 at 8:15 e m

   Fyyy vad hemskt! !!! Största mardrömmen! Ja man får verkligen ta vara på alla stunder man bara kan. Livet är bra jävla orättvist. Ett barn. Hoppas att allt går i son ordning med lilla bebisen! ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *