Rågbröd

Igår bakade jag bröd. Jag håller på att rensar ur skafferiet på vanligt mjöl och andra ”vanliga” produkter. Men som den icke slösande människan jag blivit med åren vägrar jag slänga massa användbart mjöl.

Rågbröd med dinkel, pumpafrön och solrosfrön.

image

Du behöver :
50 g jäst
1 dl Havreyoghurt
5 dl vetemjöl
3 dl dinkelmjöl
5 – 6 dl rågsikt (ca 1 dl till utbakning)
1 msk olivolja
3 krm salt
6 dl vatten

Pumpafrön och solrosfrön

Blanda ut jästen med vattnet, i med havreyoghurt, olja och salt. Blanda sakta ner alla mjölsorter och arbeta till smidig deg. Låt jäsa i en bunke i varmt vattenbad (typ i diskhon) under duk i ca en timme. Forma sedan ca 13 bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare en timme till. Strö på lite frön och grädda sedan mitt i ugnen i ca 10 min på 250 grader.

Så saftiga blev dom!

image

  2 comments for “Rågbröd

  1. februari 18, 2016 at 10:28 f m

    Jag borde också verkligen, verkligen baka bröd men det är ju så tråkigt.

    • Jungfrumamma
      februari 18, 2016 at 11:04 f m

      :D.. ja det tar rätt lång tid om inte annat 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *