Sockerfria chokladbollar

God kväll.

Ligger i sängen just nu och ska försöka sova strax. Jag är ju en sån person som piggnar till runt 20 – tiden av någon anledning, som art slå på en ”on” knapp. Som en zombie på dagen och människa på kvällen. Det måste nog vara så att jag var en katt i mitt förra liv, jag ääälskar katter och katter älskar mig. Jag sover på dagen (om jag fick alltså) och härjar på nätterna. Det här med 9 liv lämnar vi åt fantasin, vi ska inte utmana den biten tycker jag :).

Hur som helst. Gjorde en ny sort chokladbollar, denna gång helt utan socker, även fruktsocker alltså. Det blev suupergoda MEN, jag hade bara en påse mandelspån. Skulle tagit 2-3 påsar om jag visste. Istället blev det 2 dl havregryn och EN påse mandelspån.

image

Recept :

100 g smör (rumstempurerat)
50 g mandelspån (en påse)
2 dl riven kokos
2 dl havregryn
4 msk kakao
0,5 krm vaniljpulver (ej vaniljsocker)
1 dl Steviaströ
1-2 msk kaffe om så önskas

Gör såhär :
Finhacka mandelspånet och blanda alla ingredienser i en bunke. Knåda ett tag till allt verkligen gottat in sig, rulla och doppa i kokos – klart! Ställ in i kylen i någon timme innan dom ska ätas.

Till middag åt vi en kycklinggryta i saffran med bönpasta. SUPERENKELT OCH SUPERSNABBT!

image

Till 2 vuxna och 2 barn hade jag:

3 kycklingfilér (bröstfilé)
1 paprika
1 gul lök
1 burk med cremefraish smaksatt med saffran och tomat.
Salt och peppar.

Bönpasta till vuxna och vanlig till barnen.

Sätt på pastavatten.
Skär paprika och lök.
Skär kycklingen i mindre bitar, stek de i några minuter och häll på lök- och paprika, stek tills kycklingen nästan är klar. Salta och peppra. Häll sedan på cremefraish och låt puttra i ca 10 min – klart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *