Sockerfria chokladbollar

Dessa chokladbollar är riktigt riktigt goda. Det ända söta i dom är det naturliga sockret från dadlarna. Inget fett och inget tillsatt socker, kan det bli bättre?

image

image

Recept :
3 dl fiberhavregryn eller vanlig, smaksak.
Ca 15 dadlar (för att göra det enkelt )
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljpulver (ej vaniljsocker)
3 msk kallt kaffe
Ca 1 dl kokosdryck från alpro (vatten funkar också )
1 dl riven kokos

image

image

Gör såhär:
Blanda havregryn, kakao, riven kokos och vaniljpulver i en bunke. Kärna ur dadlarna och lägg i bunken och mosa ihop allt lite med en gaffel för att sedan knåda med händerna. Tillsätt kaffet och kokosdryck alt. Vatten och knåda tills smeten är fast.

Forma bollarna och rulla i kokosflingor, klart!

Sååå goda! Ni bör verkligen prova!

  4 comments for “Sockerfria chokladbollar

  1. januari 4, 2016 at 3:14 e m

    Så gott det låter!

    • Jungfrumamma
      januari 4, 2016 at 3:17 e m

      Tack! Dom smakar typ som vanliga chokladbollar :D.

  2. januari 5, 2016 at 8:19 f m

    Jag brukar bara göra ”vanliga” chokladbollar och köra med stevia istället för socker. Det funkar bra tycker jag, men jag måste ändå verkligen testa detta recept för dadlar är bland det godaste jag vet. Kör aldrig fikon och nötter till jul, har dadlar och nötter istället. 🙂

    • Jungfrumamma
      januari 5, 2016 at 8:38 f m

      Ja steviaströ är jättebra alternativ faktiskt! Det som är bra med dessa är att dom inte heller innehåller smör. Ja, dadlar är verkligen gott! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *