Trodde han hade leukemi

Godmorgon!

Hoppas ni sovit gott?

Nu ska jag snart åka till läkaren med Oliver, får se vad som sägs och om det blir några nya prover.

Den läkare som Oliver går till träffade jag på Karolinska sjukhuset när jag åkte in akut med honom en gång då han var riktigt sjuk. Han tog emot oss med sådant engengemang och uppmanade mig verkligen att inte ge upp. Han sa att han jobbade extra på KS på helgerna men att han hade en privat klinik som går under landstinget i Kista. Detta är ca 1,5 år sedan. Efter mycket besök fram och tillbaka på olika vårdcentraler har jag äntligen fått en kontaktperson som vet om Olivers historik.

Vi har besökt ungefär 5 eller 6 olika vårdmottagningar där man verkar gjort olika bedömningar om varför han varit sjuk. 2014 fick han rör inopererade i öronen efter ett par år med konstant feber och smärta i öronen. Febern fortsatte dock och jag fick en akut oro över att det skulle vara leukemi vilket det tack och lov inte var. Här står vi idag och stampar på samma ställe. Febern återkommer med jämna mellanrum utan några andra symptom. Läkaren tror som sagt att det rör sig om periodisk feber, vilket är invecklat att förklara vad det egentligen är.

Kort beskrivet : periodisk feber beror på en mutation och tillhör de autoimmuna sjukdomar där kroppens försvar går till angrepp på sig själv. Det innebär att barnet insjuknar i hög feber utan andra symtom för att sedan bli helt frisk emellan skoven. I Olivers fall så insjuknar han i dagsläget ca 1 gång per månad. Information går dessvärre ej att hitta då man inte egentligen vet varför man får denna feber. Man har tydligen hittat en avvikande mutation på kromosom 16 som orsakas av en sjukdom som heter ”familjär medelhavsfeber” jätteskumt. Vi är ju från Medelhavet :D, i alla fall halvt.

Nog om detta, vi ser hur det går!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *