Världens godaste pizzadeg 

Min pappa har lärt mig världens godaste sätt att baka pizza på (såklart, han är ju gammal pizzabagare ?). Jag tänkte dela med mig av detta fantastiska knep. 

Jag brukar som sagt höfta väldigt mycket när jag lagar mat, men grundreceptet för pizzabotten är :

  • Vetemjöl
  • Ljummet vatten 
  • Salt 
  • Jäst 
  • Olja 

Jag har flera gånger använt mig av receptet från Leila vilket är en bra sats så att det räcker till hela vår familj. 

Men hemligheten är att baka ut degen på två stora plåtar ovanpå en bädd av olivolja och sedan låta den jäsa i ugnen – först utan värme för att sedan sätta på ca 30 grader i några minuter. 

Ta sedan ut plåtarna och lägg på ingredienserna och baka sedan på 250 grader i ca 15 minuter eller tills den fått gyllenbrun färg på kanterna. Ha pizzan första 5 minuterna långt ner i ugnen och ta sedan upp den till mitten och baka klart. 

Att låta degen jäsa utbakad på plåt av en bädd av olivolja gör att degen suger åt sig av olivoljan vilket gör botten lite krispig med en otroligt god smak. Så jäkla gott! 

Ni borde testa! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *