Vegetarisk pastasås och pulled pork

Detta har vi ätit idag:

image

Till lunch gjorde jag en vegetarisk pastasås som är gjord på:

1 burk Champinjoner
1 gul lök
1 paket kikärtor
2 vitlökar
1 paket passerade tomater
1 dl oatly imat
En halv chili
Salt och peppar

Pressa och fräs vitlök, lök, hackad chili och champinjoner i olja. Häll på kikärtor, krydda med salt och peppar. Häll på passerade tomater och oatly imat. Blanda om och låt puttra I ca 10 min. Om man vill kan man ha någon stark sås eller krydda i som ex harissa eller chilipeppar  (jag hade båda)

image

Till middag åt vi pulled pork som vi köpte färdig med rotfrukter som består av: Palsternacka, morot och potatis som jag gjorde i ugn med olja och salt.

image

Efterrätt fick det bli idag. Gluten – och sockerfri hallon- och blåbärspaj.

Recept:

2 dl glutenfri majsbaserad mjölmix
2 dl glutenfri havregryn
70 g smör
1 dl steviaströ

Lägg bär i en form, blanda alla ingredienser och knåda ihop det. Smula ner det över bären och om i ugn 200 grader i ca 20 minuter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *