Vill du att ditt barn ska bli en mördare?

Jag blir så jäkla provocerad. Sitter och kollar på nyheterna och inser hur skeva föräldrar det finns. Det finns skeva och så finns det skeva. Jo, jag kommer slå hårt i detta inlägg för vissa saker retar mig nåt fruktansvärt, och tro mig när jag säger att jag vårdar mitt språk.

HUR kan man låta sina barn spela GTA och andra likande våldsspel?! Jag accepterar inte ”lätt för dig att säga” eller ”om dina barns kompisar skulle spela så…” NEJ! Mina barn HAR kompisar som spelar konstiga spel, MIN son VILL köra COD och GTA och alla dessa mördarspel men han kommer aldrig få det hur mycket han än tjatar. Jag må ha mina brister, precis som alla, men jag är ju inte så dum att jag frivilligt spär på våldet som kryper sig ner i åldrarna. 15- åringar som mördar varandra med knivar och jag vet inte vad? Det måste ju komma från någonstans? Tänker inte föräldrar så långt? Eller är vi för självupptagna att vi helt enkelt inte orkar bry oss?

Det räcker ju med det våld som redan finns i många ”barnvänliga” spel och filmer. Överallt ser vi våld, bara det att man gjort en förenklad barnvänlig story av det så att barnen ska kunna se. Jag menar, vi kan ju omöjligt skydda barnen från allt hemskt i denna värld hur mycket vi än skulle vilja och engengera oss.

Men vi kan tamej f*n hålla dom borta för det mest brutala? Folk dör HÄR och NU i krig, tortyr och mord. Medan i en annan del av världen så låter vi våra barn leka, om det som andra ser- och upplever i vardagen. Fy skäms! Vi pratar dessutom om små barn, barn som inte ens vet vad döden innebär.

Vi föräldrar borde ta ett stort avstånd från dessa spel, spel som företag tjänar multum på. Ta avstånd tillsammans,  så slipper ett eller två barn i klassen falla för grupptrycket.

Dela gärna om ni håller med!

Kärlek <3

  4 comments for “Vill du att ditt barn ska bli en mördare?

 1. Alexzandra
  januari 21, 2016 at 7:45 e m

  Helt rätt! Word!

  • Jungfrumamma
   januari 21, 2016 at 7:55 e m

   Tack! 🙂 🙂

 2. Fisa
  januari 21, 2016 at 11:08 e m

  Man blir inte mördare bara för att man leker krig eller spelar våldsspel. Utlopp för fantasierna är aldrig fel. Med motta förstås.

  Det som gör människor till mörda mm är föräldrarnas brist på att visa kärlek och offra sin tid till de barn man skapat. Barnen behöver vägledning i livet och lära sig skilja på rätt och fel. Fantasi och verklighet.

  att skylla på ett spel är inte helt korrekt kan tyckas.

  Utifrån din blogg tror jag inte att du behöver oroa dig över att dina barn blir mördare om de får spela GTA. De får kärlek och uppmärksamhet av sina föräldrar och de kommer led dem i livet.

  GTA och liknade är inte boven i våra barns liv utan bristen i föräldrars kunskap att leda barn och förbereda dem för vad livet kan tänkas ge dem. Uppfostrar man sitt barn genom slag och svek är risken stor att de för våldet vidare. Uppfostrar man dem med kärlek och omsorg (vilket jag tror att ni båda gör) är GTA bara ett spel och inte mycket mer än det.

  • Jungfrumamma
   januari 21, 2016 at 11:17 e m

   Jag håller med dig och det tror jag inte heller. Att man blir mördare för ett spel. Det är mer ett sätt för mig att beskriva frustrationen över hur vi låter barn leka med något vi faktiskt utövar i verkligen. Ja, alltså vi människor. Jag tror absolut att ett barn som är känslig för yttre påverkan kan få traumatiska upplevelser (och/ eller förvrängd verklighetsuppfattning) om det exponeras för alldeles för mycket våld i tv spel , särskilt ju yngre barnet är. Man självklart håller jag med om att man inte blir mördare av enbart ett tv spel 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *