Zucchinilasagne

Hej,

Trevligt att Du kikar in. Här kommer receptet av zucchinilasagnen enligt utlovat. Jag åt resterna till lunch idag, ännu godare än igår.

image

Hur man gör köttfärssåsen är ju en smaksak och jag gör olika varje gång. En favorit är den med kanel och Garam Masala i (indisk krydda, finns att köpa överallt). Hur gör ni er köttfärssås? Vill gärna bli inspirerad :).

image

Recept för 2-3 personer:

  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1- 1,5 Zucchini
  • Några skivor ost (jag hade prästost)
  • 6 dl mjölk
  • 10 g smör
  • 0,5-1 krm muskotnöt (riven).
  • Salt och peppar
  • 0,5-1 krm kanel
  • 0,5-1 krm Garam Masala
  • 0,5 krm chilipulver
  • 1 krm oregano
  • 0,5 krm chilikrydda (allkrydda)
  • 2 paket krossade tomater
  • 1 msk ketchup
  • Redning eller mjöl.
Gör såhär:
Fräs löken, stek köttfärsen, i med vitlök och alla kryddor och rör om. Häll på krossade tomater, ketchup och liten skvätt vatten, låt småputtra lite. Gör medan i ordning béchamelsåsen genom att smälta smöret, vispa i mjölet och sedan på med mjölken. Krydda med salt, peppar och muskotnöt.
När det är klart tar du bort allt från plattan. Hyvla zucchinin med en osthyvel på längden, varva sedan köttfärssås med zucchini. Häll sist på béchamelsåsen och lägg på några skivor ost, in ugnen på 200 grader i ca 30 minuter.

Klart!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *