5 tips för att minska stress och irritation | JUNGFRUMAMMA
jungfrumamma86

JUNGFRUMAMMA

Annons

5 tips för att minska stress och irritation

Okej kära ni,

Idag har min dag har varit sååå stressande att jag är på såå sjukt dåligt humör. Jag snäser åt höger och vänster vilket inte känns helt okej.

Jag antar att det är fler därute som känner såhär ibland och mina tips för att minimera stressade situationer vill jag dela med mig med er. Jag är en sjukt ostrukturerad människa som varje dag jobbar med att minimera dessa typ av problem. Så…..

Nr 1. Stanna upp bara 1 MINUT och fundera på vad som är viktigast JUST NU – att stressa sönder dig för att du är sen och måste komma till jobbet/skola vilket gör att det blir tjafs med barnen vilket ger både dig och dom ångest under flera timmar framöver. ELLER att jobbet blir lidande i några minuter och dina barn blir glada och ger en slängkyss vid skola/förskolegården? Vad kommer ta mest skada och orsaka värst konsekvenser? Sen till jobbet är du ju redan så…. fundera på det och fatta ett beslut.

Nr 2. Förberedelse kvällen innan – en klassiker. Ta fram kläder, packa väskor etc.

Nr 3. Gör en priolista och sätt på väggen/dörren/kylskåpet wahtever där du skriver upp de viktigaste sakerna i rangordning. Typ: 1:Glada barn, 2: Städat hem etc etc och gör det i den ordning som är viktigast för DIG. När du tittar på den när det exempelvis är kaos hemma och barnen vill ut och leka så vet du snabbt vad som går först ;-).

Nr 4. När det gått överstyr och du känner att irritationen/aggressionen måste ut så går du in i badrummet, sätter på ISKALLT vatten, tvättar händerna eller ansiktet (om du inte har smink) i det iskalla vattnet och räknar till 100. Då får du fokus på annat och förhoppningsvis har du hunnit tänka en gång till och lugnat ner dig. Jag brukar typ ge mig själv en örfil för att få ut ilska, men jag är ju lite sjuk i huvvet och kanske inte ska rekommendera det haha. Vattnet funkar också!

Nr 5. Använd en kalender på telefonen! Den har räddat mitt liv. Jag skriver in ALLT där och när det är dags för en aktivitet så väljer man hur lång tid innan den ska ploppa upp på skärmen, inget kan missas! Jag kan inte hantera fysiska kalendrar för jag glömmer att titta i den. Jag rekommenderar Google kalender.

Kommentarer
jungfrumamma86

Kommentera

Annons
stats