ADHD diagnos.  | JUNGFRUMAMMA
jungfrumamma86

JUNGFRUMAMMA

Annons

ADHD diagnos. 

God kväll kära vänner, 

Sitter med lite blekmedel i håret. Idag har varit en lååång dag. Jag var ju på BUMM imorse (barncentrum) och fick beskedet att Dylan har funktionsnedsättningen ADHD. Han har formen ADD som är en variant av ADHD där man i huvudsak har problem med uppmärksamhet. 

På ett sätt var det skönt att få ett svar på hans problematik och att det faktiskt finns en förklaring, samtidigt som det ändå ger mig insikten av att det faktiskt är en funktionsnedsättning som man måste jobba med varje dag. Nu ska jag gå på massa föräldrautbildningar för att skaffa mig verktyg som kan hjälpa honom i vardagen. 

Jag inser också att jag själv måste göra en utredning då jag har liknande problem som honom och kanske måste jobba med mig själv också så att jag kan hjälpa honom bättre, det känns liksom som en förutsättning. Han är ju fortfarande vanliga Dylan men nu har vi ett svar, vilket ger ett större ansvar på något sätt. 

Nu ska jag läsa på riktigt ordentligt så att jag får mycket bättre kunskap om ADHD. Det finns så mycket fördomar bakom dessa diagnoser och jag ska se till att bli riktigt påläst inom området så att jag kan knäcka dessa fördomar när jag eller Dylan för den delen stöter på dom. 

Psykologen sa att två viktiga aspekter att ta hänsyn till och därmed kunna utesluta är att- barns problematik inte grundar sig i inlärningssvårigheter, eller beror på att barnet mår dåligt som exempelvis skulle kunna bero på hemmaförhållanden etc. Dylans problem grundar sig inte i något av det utifrån psykologens bedömning, vilket är mycket bra för hans fortsatta utveckling. Till saken hör att Dylan tenderar att ha dåligt självförtroende i vissa avseenden vilket påverkar hans välbefinnande. Det menade psykologen på orsakas av hans problematik som konsekvens av att han har ADD, och inte tvärtom. Därav kommer hans självförtroende förbättras när han får hjälp med sitt funktionshinder, vilket i sin tur kommer visa sig på hans skolgång, menade psykologen. Han sa att Dylan är väldigt smart och begåvad. Detta kommer visa sig mer när han får rätt stöd. 

Det känns så skönt att höra, att Dylans framtid ser ljus ut utifrån ett skolperspektiv. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jungfrumamma86

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats