Hål i tänderna!  | JUNGFRUMAMMA
jungfrumamma86

JUNGFRUMAMMA

Annons

Hål i tänderna! 

Godmorgon fina. 

Jag var hemma igår från jobbet. Oliver blev dundersjuk i söndags och jag med för den delen. Jag har sjuk hosta och tjock i hela skallen, känns som en ångvält har plattat mig jämn med marken. Jag blir hemma idag med. 

Jag försökte passa på att plugga lite när jag ändå var hemma igår. Fick några rader nerkladdat och hoppas på att hinna bli klar innan den 17.e mars, det hinner jag väl? Det är föfan 15 sidor som ska produceras, känns som en hel bok. 

På onsdag ska jag ha utvecklingssamtal med Dylan på skolan. De sa sist jag var där att han gjort otroligt mycket framsteg vilket känns fantastiskt! Får hoppas att dom har lika fina lovord denna gång ?. Jag är så stolt över honom som han kämpar. 

Oliver skulle dra ut en till tand igår men det sket ju sig då han är sjuk. Vad händer med hans tänder?! Detta är andra hålet på någon månad, det känns ju inte normalt? Han blöder jättemycket från den tanden också vilket känns rätt onormalt på ett barn, eller? Han har alltid blödit en del när man borstar och det gör att jag blir ännu mer konfunderad. Och tro mig – han äter inte godis på veckodagar. Det han möjligtvis gör är att han äter dåligt med mat vilket gjort att han är hungrig på kvällen då vi gett honom antingen en macka – eller resten av middagsmaten. Oftast det sistnämnda. Jag vet att man inte ska servera olika saker, men om vi mot förmodan slängde hans mat som blev över har vi inte mage att låta honom somna hungrig. Han har alltid haft väldigt dålig aptit och föredragit den såkallade “buffémetoden”, det vill säga att sitta och äta länge (helst ta lite pauser mellan ätandet). Vi har ju förstått att det inte håller i och med att han redan verkar ha dålig tandkvalité, så vi över på att sitta rakt upp på stolen och äta sin mat – nästan tvingar i honom den. Men det hjälper ju inte mot hålen? 

Jag har lite den teorin – att man äter när man är hungrig (vilket vi ju inte i verkligheten fullföljer, eftersom vi har våra matrutiner, frukost, lunch och middag). Denna teori innebär egentligen att vi inte i normala fall tvingar i våra barn någonting. 

Hur som helst, nu ska jag göra mig en smoothie och (försöka) slappna av så att jag blir frisk. 

En smoothie från häromdagen. 

Juste, här är Elliots nya overall btw! Fin va? Älskar denna lila färg! 

Som jag skrev på instagram (@jungfrumamma) brukar inte tycka om lila, men denna var awsome! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jungfrumamma86

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats