Hemmagjord Sombre (balayage) | JUNGFRUMAMMA
jungfrumamma86

JUNGFRUMAMMA

Annons

Hemmagjord Sombre (balayage)

Hej hopp,

Precis haft min mamma och mormor på besök. Precis innan dom kom färgade jag håret och klippte mig själv, liten uppfräschning av slitet Thailand-hår. 

Försökte ta bilder på hur jag gör om någon är intresserad 😄.  Det är rätt enkelt att göra en Sombre själv om man bara lär sig en gång hur man gör. Då kan man det till nästa gång och så otroligt fel blir det inte om man gör såhär, eftersom man gör i “etapper”. 

Bilden till vänster är före och efter till höger. Jag klippte mig själv också och tog bort det värsta slitna, ca 5 cm. 

Gör såhär:

♡ Börja med att välj en mörkare färg som snyggast matchar din nuvarande hårfärg. Jag skulle rekomendera att du väljer en ljusare brun färg eller till och med mörkblond om du har riktigt ljust hår. Annars blir det för stora kontraster. Jag använde mig av en mörkbrun som motsvarar siffran 4 på förpackningen. Se till att ha en pensel och något att blanda färgen i, en skål eller gammal plastburk. Du behöver också en kam med en pinne på. Ni vet, en sådan man gör benor med? 
♡ Sedan lägger du håret i en mittbena. Lägg färg längst mittbenan, ca 5 cm brett och dra penseln lite längre ner på vissa ställen så att du fade:ar ut färgen på håret. 

♡ Nu tar du kammen och gör en bena snett neråt. Lämna en slinga längst fram. Pensla färgen längst benan och även här fade:ar du ut färgen. 

Gör på det här sättet bena för bena som på bilden, snett nedåt hela tiden. Ju längre bak på huvudet du kommer desto längre ner drar du ut färgen. 

♡ Bakom är det givetvis svårt att se, men där får man improvisera lite. Dra benan hela vägen uppifrån och nedåt, försök få benan så sne som möjligt. Tänk dig att du drar benan från en punkt uppe på huvudet längst bak, snett nedåt genom hela bakhuvudet, ner till nacken. Så lägger Du färgen längst benan så gott du kan och drar penseln från benan och utåt och fade:ar ut det så gott det går. 

Om någon har någon fundering eller om jag varit otydlig, så är ni välkomna att fråga 😄. 
Kör hårt! 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jungfrumamma86

Kommentera

Annons
stats