Lchf inspirerade amerikanska pannkakor med vaniljkvarg | JUNGFRUMAMMA
jungfrumamma86

JUNGFRUMAMMA

Annons

Lchf inspirerade amerikanska pannkakor med vaniljkvarg

Hej vänner,

Jag lyckades efter två misslyckade smetar att göra dessa goda LCHF inspirerade amerikanska pannkakor. Jag fattade liksom inte att smeten skulle vara fast, utan öste på med massa mjölk för att försöka få den likna en vanlig pannkakssmet. Men tillslut efter att jag gav upp och googlade fram ett ordentligt recept fick jag till dessa som jag la till lite egna ingredienser på.

Jag hade:

6 ägg

1, 5 dl kokosmjölk

1, 5 dl grädde

2 msk physillum husk (Coops egna)

2 tsk bakpulver

Ca 1 dl vaniljkvarg

2,5 dl kokosmjöl

Gör såhär :

Vispa ägg, kokosmjölk, grädde och kvarg. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa med elvisp till en jämn smet. Stek i pannan med smör eller olja. När du lägger på smeten i pannan måste du “bre” ut smetklickarna lite så den blir till bra storlek eftersom smeten är väldigt tjock. Om du upplever att smeten är för tjock kan du blanda ut med lite mer grädde. Jag höftar ju oftast även om jag utgår ifrån ett recept.

Dom blev riktigt goda! Gillar man inte kokossmak kan man ta mandelmjöl istället.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jungfrumamma86

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats