jungfrumamma86

JUNGFRUMAMMA

Marble nails

Här kommer lite naglar. Mina senaste marble nails – på svenska marmornaglar :).

Jag kom på i efterhand att jag borde tagit kort på hur jag gjorde dessa (?) för er som är intresserade av att göra såna. Det är rätt enkelt när man får in snitsen. Men nu kom jag på detta efteråt. Om ni vill att jag lägger ut bilder på HUR jag målar så kommentera gärna och säg till så ska jag göra det. Jag kommer även göra andra mönster ibland när jag är sugen på lite “wild n crazy” men ibland vill man ju varva med rätt dämpande och naturliga naglar. I mitt fall har jag märkt att jag vill ha något crazy ungefär var tredje gång jag målar dom.

Men, jag kan berätta i text hur jag målar. Jag har under hela min uppväxt hört att jag är så kreativ när det kommer till naglar och smink etc… nu för tiden sminkar jag mig (oftast) inte så märkvärdigt. Gjorde det mer förr, innan man fick barn (läser mellan raderna – blev ett slitet vrak till småbarnsmamma =P). Det händer dock mirakel fortfarande när jag känner mig pigg och utvilad =).

  1. Först grundar jag med ett baslack (Essie grow strong basecoat)
  2. Sedan målar jag två lager med vitt lack, låter torka.
  3. Tar ett svart lack och målar ett vågformat streck över nageln, gärna så att det bildar ett Y över hela nageln. Det vill säga börjar måla strecket från nagelbandet (roten) och fortsätter lite snett uppåt och låter ytterligare ett vågformat sträck grena ut så att det bildar ett Y. Helst ska du ha en pensel som är avsedd för små detaljer och är väldigt smal, men det funkar säkert med typ en tandpetare också. Har dock inte testat det själv men ser inte varför det inte skulle funka. Vill man avancera kan man måla dit några prickar/fläckar runt Y:et som sedan skuggas ut.
  4. Sedan tar jag återigen vita lacket med en smal pensel och kletar ut det svarta strecken så att det skuggas ut.  Observera att det ska vara väldigt lite lack på penseln när du gör detta så att det inte blir klumpigt. Låt inte heller det svarta lacket torka utan kör direkt med det vita så fort du gjort de svarta strecken så att det blandas ut och bildar en grå skuggad nyans.
  5. Låt torka, sedan tar du det svarta lacket igen och förstärker vissa delar av mönstret som bildats över hela nageln. Om man tittar på bilden ser man att vissa partier är mörkare.
  6. Låt torka och måla ett överlack (seche vite snabbtorkande överlack) – Klart.

Detta kanske låter jättekrångligt? Men hojta till om jag ska visa med bilder hur jag gör. Man kan ha en marmorbild framför sig när man gör detta för att få sig en uppfattning om hur detta ser ut. Finns massor på youtube att låta sig inspireras av också.

För att kritisera mig själv lite så tycker jag att det blev lite för mörkt. Men det var första gången jag gjorde detta med nagellack (gjort med gelé tidigare. Jag kommer nästa gång göra om samma procedur fast mycket ljusare. Kanske ska testa göra med en brun färg, vi får se. Säg till om ni vill se hur jag gör! =)

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jungfrumamma86

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats