Normen kring sexlivet | JUNGFRUMAMMA
jungfrumamma86

JUNGFRUMAMMA

Annons

Normen kring sexlivet

Ja, det här med sexliv. Det är ju lätt hänt att det bara är så romantiska skildringar som görs på sociala medier. Allt ser så underbart och fantastiskt ut på alla möjliga sätt. Sexliv och partnerskap, amning, ta hand om barn etc. Men är det verkligen så i verkligheten kan man ju fråga sig ibland. Min tanke är att oavsett hur det är så skiter jag lite i hur andra har det egentligen. Jag tänker mer att det är klart man vill visa upp den positiva sidan av sitt liv, varför skulle man vilja göra motsatsen? Jag vill ändå ta upp detta för att vissa människor blir så otroligt påverkade av att andra ser ut att ha det så bra och fantastiskt.

Jag tror att det är självklart att alla människor har det jobbigt och dåligt ibland. Mer eller mindre. Hur man har det är ju en subjektiv upplevelse och kan inte jämföras med någon annan. Så det går liksom inte att jämföra sig med andra hur du än försöker. Sedan finns det ju vissa oskrivna riktlinjer, eller normer, för hur man ska ha det för att det anses vara bra. Dom flesta är nog med på att man inte bör slåss, bråka varje dag och skrika alldeles för högt eller för mycket inför barnen och så vidare. Många gör ju det även fast man kanske känner och inombords vet att man kanske inte borde. Sånt är ju livet och alla är vi olika och reagerar olika på saker. Vi har också olika värderingar, kulturer och ja ni fattar.

Hur är det med sex då? Vad är normen för det (i vår kultur då givetvis)? Jag har ingen aning. Men jag tycker mig höra runtomkring hela tiden att “vi har sex minst 3 gånger i veckan”. I min omgivning känns då 3 gånger i veckan som det absolut minimala och kanske normen? Sjukt jobbigt när man inte lyckas få till det så mycket då. Fasen vad mycket skit man får till höger och vänster. Om att man är asexuell, att man inte tänder på sin man och så vidare. Jag till exempel, om jag är trött så orkar jag verkligen inte ha sex. Då vill jag sova. Jag kanske har mer lust på dagtid i vissa perioder och då blir det svårt att få till det på kvällen när man har tid. Då kanske det inte blir tre gånger i veckan ju. Men det är självklart inget att hetsa upp sig för, herregud. Ni som känner igen er så kan jag säga att ni är verkligen inte ensamma. :-). Jag är inte icke tänd på min man bara för att jag inte inte orkar ha sex flera gånger i veckan jämt. Det är okej, det går i perioder och ingen annan ska tala om för dig att du inte duger för det. Man får ju hitta lösningar så att båda kan känna sig tillfredsställda. Alla förhållanden är ju olika och alla har ju olika behov.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jungfrumamma86

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats