Trichotillomani  | JUNGFRUMAMMA
jungfrumamma86

JUNGFRUMAMMA

Annons

Trichotillomani 

Google google google. 

När man googlar på “Växer ögonfransar ut igen” och upptäcker nya diagnoser. Fantastiskt intressant! Jag har ryckt bort mina fransar då jag inte har haft råd att fylla upp dom. Dom sista som sitter kvar vägrar lossna varav jag ryckt bort flera av mina egna. Inte bra, men står inte ut med att ha 5 strån på vardera öga som sticker ut. 

Det finns alltså en “diagnos” eller en psykiatrisk problematik som heter Trichotillomani, vilket innebär att man tvångsmässigt rycker loss hår på kroppen. Visste ni det? Det var helt nytt för mig. Detta är tydligen nära besläktat med OCD och tyder på genetisk ärftlighet. Personer som har detta har inte sällan andra diagnoser som till exempel ADHD, OCD eller depression och ångest. 

Detta innebär alltså att man tvångsmässigt rycker bort hår på olika delar av kroppen och inte sällan lider av de yttre konsekvenserna som följer. Personer med denna problematik blir ofta isolerade då det har svårt att dölja detta. Tydligen har 0,5-3,5 % av alla vuxna trichotillomani, vilket jag tycker låter sjukt mycket!? Aldrig hört någon som har detta problem. Då talas det väldigt lite om det i så fall. Vad synd och jobbigt för den som lider av detta kan ju jag känna. 

Men då har man lärt sig något nytt idag med. Jag älskar google, man hittar så mycket intressant när man googlar runt. Är det fler än jag som är en trogen googlare? 😁 

Källa: Sahlgrenska 


Hoppas bara att mina fransar växer ut igen 😰. Hatar känslan när fransarna är korta och fula. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jungfrumamma86

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats