Tuk Tuk och Sushi i Patong | JUNGFRUMAMMA
jungfrumamma86

JUNGFRUMAMMA

Annons

Tuk Tuk och Sushi i Patong

Hej kära vänner!

Nu är kl 11.07 i skrivande stund. Jag sitter med ett ben på Elliots vagn och vaggar honom till sömns i värmen. Luften är fylld med fuktpärlor som lägger sig som en hinna över hela kroppen. Myggorna söker sig mot mina fötter och suger både must och blod ur mig. Jag är strax påväg i dugget ut till poolen för att ta mig ett dopp och åka lite vattenkana med dom stora barnen. Tänker först ta mig lite extra tid, när jag har den, att skriva ett något längre inlägg.

Igår var som sagt jag, Cornelia, Jocke  (hennes pojkvän) och Dylan ute på stan i Patong, som ligger ca 15-20 minuter härifrån Karon med bil/taxi/tuk tuk  (stavas det då?) 😄. Herrejösses vilken stad. Vi åt sushi på ett helflashigt ställe med superfräsch mat. Efter att jag ätit kände jag en oförskämd mättnad varav vi började räkna bitarna vi ätit, 15 bitar hade jag smällt i mig. Konstigt att jag blev mätt haha.

image

image

Vi passade också på att hälla i oss en såkallad maitai drink. Den smakade tuttifrutti och var så god att jag drack den som läsk.

image

image

Sushibitarna skiljer sig verkligen från  Sverige, här fanns det rullar av alla dess slag. Med cream cheese, jordnötskräm, rullar rullade i rom och massa annat.

image

image

image

Sedan gick vi igenom bargatan Bangla Road där man i stort sett blev påhoppad från höger till vänster av barpersonal, säljare och andra som cirkulerar i nattlivet. Jag tog hårt tag i Dylans hand för att ingen skulle sno min lilla prisma från mig. Här bryr dom sig inte om att det är barn med utan tvärtom. Både Dylan och Oliver har blivit indragna av Thailändare och dränkt av pussar, det bara är så här. Dom älskar barn!

image

Jag vågade mig på att åka tuk tuk, det var det roligaste fordonet jag befunnit mig i men också det mest ångestframkallande! Inget bälte, inga dörrar, ingen säkerhet alls! Dom pumpade musik från färglada högtalare  som nästan fick mina öron att blöda och ljus som blinkade ända hem till Sverige 😄.  Att åka tuk tuk får förbli en engångsförteelse.

Att gå och shoppa på gatorna ska man inte göra om man har ett stort behov av integritet. Säljarna kommer i stort sett och klär på dig deras kläder och andra ting medan du passerar stånden. “Good price for you”, “same same but different”, “happy hour ” hör man eka mellan stånd och väggar. Det här med att pruta är ju en historia för sig. Reseledaren sa att man kan pruta till 40-50 % vilket jag gav mig på direkt. Lyckades pruta ca halva priset på allt jag köpte. Kan visa er senare vad jag köpt när jag lyckas få bra foton på det. Som ni ser på matbilderna är kvalitén sämst på min mobilkamera. Ska köpa en ny mobil så snart jag har möjlighet med en grym kamera.

Nu ska jag ta mig ett dopp. Hörs av snart igen.

Puss!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jungfrumamma86

Kommentera

Annons
stats