Vinprovning på Winery Hotell  | JUNGFRUMAMMA
jungfrumamma86

JUNGFRUMAMMA

Annons

Vinprovning på Winery Hotell 

Här kommer bilder från vinprovningen. Min och Livias gemensamma intresse är ju som alla kanske förstått – vin! Detta var första gången för oss båda och kan säga att vi lärde oss väldigt mycket nytt om viner- och vinprovning i sig. 

Vi var på Winery Hotell som är ett nytt företag som bedrivs av/som ett familjeföretag. Detta ligger i Frösunda – Solna och öppnades i januari i år. Dom tillverkar alltså viner själva hotellet, hur coolt? Och ska börja sälja ett eget vin på själva hotellet men också på systemet. 

Detta är då “vintankarna” där druvorna ligger och jäser för att sedan läggas på ekfat inne i ett annat fuktigt rum. 

Vi testade tre olika viner från Rioja, som ska vara ett vin som tydligen varit “poppis” förr men tryckts tillbaka lite av många mer nymoderna viner på marknaden. Rioja hängde ett tag därför inte med i den moderna utvecklingen vilket bidrog till att dom halkade efter i marknadsandelar men fick istället då chansen att jobba på att ta fram nya, mer moderna sorter. Nu ska vin från Rioja blommat ut igen och börja få tillbaka förtroendet av oss svenskar. 

Vi testade ett vitt och ett rött av de lite nyare sortera samt ett äldre som karaktäriseras av mycket vaniljarom och mustigare form som ni kan se på bild nedan. Detta rekommenderar jag starkt att testa! Det var mustigt men väldigt lättdrucket. 

Vi fick också lära oss att ju sötare ett vin är, desto mer socker innehåller det. Av anledning att man vid jäsningen brukar man avbryta processen innan sockret jäst “klart” enkelt beskrivet. Ju torrare vinet är innebär helt enkelt att det jäst längre där sockret avdunstat ordentligt. 

Jag och Livia avslutade med en något ocharmig hiss-bild ?. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jungfrumamma86

Kommentera

Annons
stats